Landia Davies 1979) is een Zuid-Afrikaanse kunstenares.

Landia studeerde journalistiek, milieukunde en duurzame ontwikkeling. Ze begon pas in 2021 met beeldhouwen, maar had eigenlijk altijd al het gevoel kunstenaar te zijn. Haar beelden staan in verschillende gerenommeerde Zuid-Afrikaanse kunstgalerijen.

Ze heeft een kleine studio in Overberg, vlakbij Swellendam in de Westkaap. De beeldhouwster werkt graag in klei, die vervolgens in brons of kunsthars wordt gegoten. Ze beschrijft haar stijl als eigenzinnig en modern. De meeste van haar beelden tot nu toe zijn kleine wezens.

Haar sculpturen gaan over dapper genoeg zijn om zich kwetsbaar op te stellen en ze sluiten aan bij onze menselijke emoties. Ze nodigen uit om naïviteit te koesteren en speelsheid te waarderen temidden van de complexiteit van het leven. Geslacht en genusdoen er niet echt toe. Haar figuren zijn opzettelijk naïef en ze wil dat de kijker zich afvraagt wat ze zijn en hopelijk ontdekt dat het definiëren van hun vorm minder belangrijk is dan het voelen van hun staat van zijn.

Kwaaitjie is een stoïcijnse figuur met veel attitude. Dit beeld gaat over de vastberadenheid om uitdagingen aan te gaan en het spreekt tot de onuitgesproken menselijke emoties. Goggles is een dappere kleine avonturier die ervan droomt om naar wilde nieuwe plaatsen te vliegen. Dit beeld gaat over avontuurlijk zijn en nooit je dromen opgeven. Sexy Thing gaat over lef hebben en van jezelf houden zoals je bent. Aeroplane geeft het gevoel van totale vreugde en vrijheid weer dat je als kind ervaart tijdens het spelen. Het drukt dankbaarheid uit voor liefhebbende ouders of voogden die kinderen in staat stellen om openlijk te leven in volle vertrouwen. Dragon Girl herinnert je aan het feit dat je moet durven dromen over wat je wilt zijn en dat je je hartenwens moet volgen, zelfs als je al volwassen bent. Slumbelina is een prachtige slapende dame.

“Naïeve figuurtjes met een diepere betekenis”