• SAMUEL ALLERTON

Samuel Allerton, °1976 Kaapstad | Zuid Afrika

Nadat hij afstudeerde aan de Michaelis School of Art van de universiteit van Kaapstad, opende Samuel zijn beeldhouwersatelier in Franschhoek, dichtbij Kaapstad.

Al vanaf 2003 werden zijn sculpturen tentoongesteld in verschillende groeps- en solotentoonstellingen in Zuid- Afrika en later ook in België. Ze verrijken ook heel wat buitenlandse collecties en hij ontving er verschillende prijzen voor.

Allerton werkt hoofdzakelijk in brons en kunsthars (resin). De hoofdonderwerpen van zijn werk zijn de natuur en het leefmilieu. Hij eert de natuur en vecht of pleit ervoor. Dat ze misbruikt wordt door de mens vindt hij afschuwelijk. Ook de verwaarlozing ervan stelt hij aan de kaak. Twee stijlen vallen op in zijn werk: minimalistische, spirituele en contemplatieve stukken, maar ook agressievere en schreeuwende (om hulp of om te berispen). Na zijn bezoek aan het Virunga Park in Congo, werd de artiest geïnspireerd door enkele van de laatst overlevende majestueuze berggorilla’s. Hij creëerde zijn Soul Series.

Hierin gebruikt hij ook humor en beeldtaal uit de populaire cultuur. De gorilla’s zijn een metafoor voor zowel de kracht als de broosheid van de natuur.

“Onze menselijke ziel is gelinkt aan de natuur. De natuur rekent op ons; laten we haar beschermen.”

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Ik heb interesse in Samuel Allerton

4 + 1 = ?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.