Pablo Dona (°1978, Argentinië)

De Argentijnse kunstenaar Pablo Dona woont en werkt in het zonnige Miami en dat reflecteert in zijn vrolijk en zonnig werk. Als een hedendaagse Peter Pan, creëert hij twee- en driedimensionale werken, fotografie en mixed media, die zijn nostalgie naar een blije kindertijd uitdrukken. Volgens Dona zijn we als kind het meest puur. Onze emoties zijn dan nog niet gemanipuleerd. We zien de wereld nog op een heldere manier. Alles is nog vol licht en niets lijkt wazig of gedimd. Pablo wil teruggaan naar deze tijd waarop we nog echt onszelf zijn. Zijn werk is de brug terug naar onze pure kindertijd, waarin alles nog eenvoudig was. Toch blijken deze simpele dingen magisch te zijn, eens we ze bekijken met de blik van een kind.

In zijn magisch universum zwemmen haaien en varen zeilbootjes in theekopjes De vakantiesfeer met kleurrijke parasolletjes en vrolijke badgasten is alomtegenwoordig en allerlei zoetigheden zijn er om in te bijten. Vaak maakt hij composities met miniatuurfiguurtjes of met gommetjes in de vorm van diertjes. Heldere tinten en snoepjeskleuren maken het geheel vrolijk, speels, helder en fris. Je wordt er spontaan blij van. Popidool Justin Bieber is alvast fan van deze frivole kunstenaar!

“Een onderdompeling in Pablos wonderland is als een brug naar de verbeelding en de pure magische emoties van een gelukkige kindertijd.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.