Gil Bruvel (°1959) werd geboren in Australië, maar groeide op in Zuid-Frankrijk.

Momenteel woont hij in Wimberley, Texas. Jarenlang kon hij oefenen in het schrijnwerkersbedrijf van zijn vader en zo is het niet te verwonderen dat zijn werk getuigt van vakmanschap op hoog niveau. Bruvel gebruikt de meest uiteenlopende materialen voor zijn schilderijen en beeldhouwwerken (brons, hout, roestvrij staal, mixed media) en maakt zelfs functionele kunst (meubilair). Architecten als Zaha Hadid en Frank Gehry zijn een grote bron van inspiratie voor hem. Gil heeft synesthesie: hij ervaart kleur op een speciale manier.

Zijn werken bevinden zich in galerijen wereldwijd. Bruvel viel al herhaaldelijk in de prijzen en zijn kunst werd al over de hele wereld tentoongesteld.

Bruvel doet aan meditatie. Zijn nieuwsgierigheid naar het menselijk brein komt duidelijk tot uiting in zijn schitterende laatste serie Bending the Lines. Thema’s uit zijn eerder werk culmineren in deze serie. Elk uniek gezicht bestaat uit met de hand gesneden (gebrande) en perfect geschikte houten stokjes, die nadien geschilderd werden. Langs één kant verrijst een vredig gezicht (figuratief) en langs de andere kant is er als het ware een explosie (abstract): de complexe koppelingen in het menselijke brein. Deze pixelated -met gekleurde punten- houten gezichten, verpersoonlijken de emoties die gepaard gaan met diepe innerlijke reflectie: een contrast tussen het rustige uiterlijke en het werkende innerlijke brein. Zijn maskers zijn mysterieus en rustgevend.

“Ik denk dat mensen een band hebben met kunst, omdat we onszelf zien in kunst.” 

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Ik heb interesse in Gil Bruvel

6 + 0 = ?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.