Ferdi B Dick (°1977) woont en werkt in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Hij begon zijn carrière als 3D animator, maar hij gebruikte al gauw de moderne computertechnologie om zijn sculpturen te creëren. Hij gebruikt digitale modellen, die hij vermaterialiseert door ze in 3D te printen. Vervolgens gebruikt hij ze voor zijn bronzen gemaakt met de verloren was techniek en voor zijn sculpturen in roestvrij staal, die duidelijk beïnvloed zijn door de wereld van cartoons en animatie.

Zijn kinderlijke figuurtjes uit de populaire cultuur lijken onschuldig. Ze zijn soms een beetje komisch en hebben overdreven kenmerken. Ze bezitten een zekere fluïditeit, die nog versterkt wordt door het feit dat hij gepolierd brons en staal gebruikt. Ferdi heeft een groot hart voor dieren en hij beeldt ze uit alsof ze geanimeerd zijn, in beweging zijn. Aangezien dieren zelf niet kunnen praten, geeft hij hun emoties weer in zijn kunst.

De stad Taiyuan in China bestelde bij de kunstenaar een groot publiek beeldhouwwerk in de vorm van een metalen os -symbool van kracht en volharding-, om 2021, het jaar van de metaal-os, te vereeuwigen. Zijn werk was ook al te bewonderen in New York.

De fluïditeit van animatiefiguurtjes weergegeven in gepolierd brons en staal.

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Ik heb interesse in Ferdi B Dick

0 + 5 = ?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.