Evi Van den Plas (°1989, Herentals) is een Belgische kunstenares.

Evi volgde de richting Beeldende en Architecturale Vormingin het kunstonderwijs in Turnhout. Daarna studeerde ze verder om ‘orthopedisch prothesemaker’ te worden en al snel realiseerde ze zich dat ze met haar handen wou blijven werken. Tijdens een stage leerde ze esthetische siliconen prothesen ‘boetseren’, eigenlijk een praktische vorm van hyperrealisme, een stijl die ze daarna ook in haar schilderkunst leuk vond.

Uiteindelijk vond ze haar passie in het maken van kunstwerken in gips en zo ontstond haaratelier Art et Vie. Dit is niet alleen een verwijzing naar haar eigen naam, maar ook naar de kunst in het algemeen, die deel uitmaakt van haar leven, en de themas die terug te vinden zijn in haar werk: de struggles in het leven, de te overwinnen obstakels en hoe ermee om te gaan.

Ups en downs horen bij het leven en dat probeert ze letterlijk naar haar werk te vertalen: de mannetjes in polymeerklei (gecoat met epoxyhars), die ofwel felgekleurd ofwel monochroom zijn, klimmen op een wit glooiend en golvend landschap, ze klauteren over de obstakels op de achtergrond of helpen mekaar hierbij. Iedereen piekert wel eens ofworstelt soms met iets, maar via haar kunst wil Evi helpen om negatieve momenten om te zetten in iets positiefs, door bijvoorbeeld te denken aan alle realisaties waar je trots op bent, zegt ze.

Evi maakt ‘3D Sculptural Art’ met een mooie symbolische betekenis.

“Obstakels overwinnen op een creatieve manier.”