David DeBusseré (°1979, Gent) is een Belgisch kunstenaar.

Reeds op achttienjarige leeftijd begon David te schilderen en te experimenteren met verf, allerlei materialen en felle kleuren.

De Busseré maakt wonderlijke 2D schilderwerken, die geïnspireerd zijn op de natuur. Zo inspireerden vlinders en vogels hem om fluorescerende kleuren te gebruiken. Felgekleurde exotische vlinders en neonvogels zijn een terugkerend thema in zijn werk. Ze zijn symbolisch voor zijn Wonderland, een imaginair, kleurrijk en vrolijk paradijs, waarin ze blij fladderen en vliegen. Een wereld ver weg van de dagelijkse stress, waar het blij vertoeven is. De beeldtaal van David is eenvoudig, maar ze beroert de kijker. Zijn vrolijke kunst was reeds te bewonderen in verschillende Belgische tentoonstellingen.

De kunstenaar omschrijft zijn werk als ‘juxtapositivisme’: hij gebruikt allerlei materialen die tegen of op mekaar liggen en voegt daar elementen aan toe die positiviteit en hoop uitstralen. Hij structureert zijn werken schijnbaar argeloos. Felgekleurde houten stokjes dragen bij tot het creëren van diepte in zijn kunstwerken. Vlinders spreiden hun prachtig gekleurde vleugels. Veelkleurige vogeltjes vliegen uit hun mooi gestructureerde kleurrijke nestkastjes, dit alles op een lyrische manier.

De reeksen met vogeltjes doopte David ‘No Clouds, No Worries’, de werken met schattig gekleurde hartjes heten toepasselijk ‘Love Story’ en ‘Another World’ is de naam van de kunstige vlinderwerken.

 

‘Hou van mekaar, discussieer niet over futiliteiten, blijf gezond, wees blij!’

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Mail ons

2 + 2 = ?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.