BOY GEORGE

Boy George (°1961, Eltham/Londen – George O’ Dowd)  werd een wereldster als leadzanger van de iconische band Culture Club. Van zodra hij in 1982 met zijn band in Top of the Pops verscheen, werd hij een veelbesproken figuur. George blijft tot op vandaag één van de meest kleurrijke popsterren uit de Britse geschiedenis.

Maar Boy George is ook een begenadigd fotograaf, modeontwerper en kunstenaar. Na een zeer geslaagde eerste solotentoonstelling in november 2019 te Monaco en vele lovende kritieken, reist zijn tentoonstelling de wereld rond. The Boutique Gallery heeft de eer zijn werken in België te mogen presenteren.

De kunstwerken van Boy George zijn meestal in gemengde techniek en heel kleurrijk. Ze doen denken aan zijn kledij en make-up. Zijn eerste schilderijen waren dan ook zelfportretten en afbeeldingen van zijn kledij.

Voor hem is het maken van kunst als het ware compulsief. Hij beslist meestal niet op voorhand wat hij zal uitbeelden en het wordt nooit een exacte replica van iets. Er zit altijd een twist of een overdrijving in. Mensen die niet perfect zijn, vindt hij het interessantst. Vandaar waarschijnlijk ook zijn vaak weerkerende Scarman. Soms haalt hij zijn inspiratie bij personen die hij bewondert of ooit ontmoette.

Zijn kunst is als zijn muziek en zijn persoonlijkheid: kleurrijk, dramatisch, gedurfd, niet subtiel en zelfs provocerend.

‘Fill the world with beautiful things!’ 

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Mail ons

4 + 1 = ?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.