Alexandre de Poplavsky (°1991) is een Franse kunstenaar.

Alexandre de Poplavsky woont en werkt in Londen. Hij studeerde in Parijs (ESAG Penninghen) en Londen (UAL Chelsea College of Art). Hij is een polyvalent artiest die zijn creativiteit tot uiting brengt door het gebruik van verschillende media zoals collages op doek, beeldhouwwerk (resin) en zelfs het menselijk lichaam.

Zijn sculpturen bevinden zich in een plexiglazen doosje. De Art Toys (Mickey, Mario, Bunny,…) zijn al dan niet voorzien van echte vlinders.

Op de achtergrond van zijn schilderijen zien we collages van papier: fragmenten van cartoons, kranten, enz. Centraal staat een groot zwart- wit vrouwenhoofd afgebeeld. Dikwijls brengt ook een vleugje bladgoud of -zilver meer kleur.

De kunstwerken van Alexandre zijn te vinden in heel wat collecties. Bijvoorbeeld in Londen, Frankrijk, Zwitserland, Zuid-Afrika en België.

De kunstenaar creëerde een eigen uniek zwart-wit doorweven patroon van lijnen dat symbool staat voor de keuzes in het leven. Het is te zien op zijn Art Toys. Zijn verbeelding wordt gestimuleerd door de mensen om hem heen, door wijsheid, door gebreken, door de dood en zoveel meer. Hij vindt een goede presentatie essentieel om succesvol te zijn als artiest, want volgens hem hebben mensen geen tijd meer om kunst te analyseren. Creatief zijn is levensnoodzakelijk voor de kunstenaar; het is ook bijna een verslaving.

“Kunst is mijn nooduitgang uit deze wereld.”

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Mail ons

1 + 1 = ?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.