• UWE PFAFF

UWE PFAFF

(°1947, Denemarken)

Hij woonde als tiener in Ravensburg, Duitsland en verblijft sedert 1970 in Zuid- Afrika.

Reeds voor hij een opleiding aan het Cape Town Art Centre (schilder- en beeldhouwkunst) en aan de Ruth Prowse School of Art (sculptuur en ets) gevolgd had, maakte Uwe al gebruik van zijn technische capaciteiten en hield hij van precisie. Hij was ooit een zwemkampioen en in 2000 werd hij een full time artiest. Roestvrij staal (blinkend of geverfd afgewerkt) is het materiaal dat hem typeert, maar hij gebruikt ook andere media.

De artiest was al te zien in verschillende groeps- en solotentoonstellingen en kreeg al heel wat prijzen. Zijn werken maken deel uit van talrijke collecties, bijvoorbeeld in Australië en Europa. Hij werd voor het eerst ontdekt tijdens de Triënnale van Kaapstad in 1982.

Uwe Pfaff creëert unieke mythologische figuren, dieren en wezens, die gedreven worden door dromen. Hij onderzoekt het concept identiteit en menselijkheid, maar ook het onderbewustzijn. In zijn meest recente oeuvre denkt hij na over aanwezigheid en afwezigheid. In zijn werk zit altijd een gevoel voor humor en vermaak. De artiest houdt ervan dat mensen zijn werk betasten en dat er interactie is met de toeschouwer.

“HET ONDERBEWUSTZIJN IS EEN PUT, VOL MET UNIVERSELE MYTHOLOGIEËN.”

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Ik heb interesse in Uwe Pfaff

0 + 2 = ?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.