Salvador Dalí

De Italiaanse kunsthandelaar en verzamelaar Beniamino Levi, werkte in de jaren 1960 met Dalí en moedigde hem aan om bronzen beelden te maken die aan zijn surrealistische afbeeldingen deden denken. Levi staat vandaag aan het hoofd van de Dalí Universe, een bedrijf dat één van de grootste driedimensionale privé collecties van de kunstenaar beheert en dat bovendien copyrights op verschillende van de iconische beelden van Dalí heeft. The Boutique Gallery is verheugd om de beelden uit deze prestigieuze en unieke collectie te mogen tentoonstellen.

De excentrieke kunstenaar studeerde van 1921 tot 1924 aan de kunstacademie van Madrid. In 1929 sloot hij zich aan bij het surrealisme. Enkele van zijn iconische beelden kennen we van het schilderij ‘De volharding der herinnering’ (1931), waarop we een droomlandschap zien met smeltende klokken (tegenstelling tussen hard en zacht; de angst door de tijd die voorbijgaat; kritiek op de rigiditeit van de tijd). Dalí wou dromen weergeven, het onderbewuste, fantasieën en angsten en niet de realiteit en dit in een ultrarealistische fotografische stijl.

Zijn thema’s van het paard (symbool van kracht en wellust) en de olifanten met lange dunne poten (symbolen voor seksuele opwinding) uit het werk ‘De verzoeking van de heilige Antonius’ werden ook heel bekend. De kunstenaar was een meester in trompe-l’oeil en perspectief. Zijn vrouw, de Russische Gala, was zijn muze. Dalí beweerde dat hij via zijn kenmerkende snor inspiratie uit de kosmos ontving.

‘Wanneer je voor genie speelt, dan word je er één.’

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Ik heb interesse in Salvador Dali

0 + 6 = ?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.