Isabelle Scheltjens (°1981, België) studeerde aan het Antwerpse SISA en woont en werkt in Grobbendonk.

De glasontwerpen van haar echtgenoot, Dirk Neefs, inspireerden haar om ook met glas te werken.

Na een eerste portret van haar dochter verfijnde ze vanaf 2014 haar unieke glass fusing techniek. Hierbij worden twee of drie lagen handgesneden stukjes glas (tot 3 x 3 mm) in verschillende kleuren, texturen en formaten aaneen gesmolten op 800°C.

Deze kleurrijke glasmozaïekjes zijn als de verfstippels van de pointillisten: van dichtbij abstract, maar vanop een afstand vormen ze via het menselijk oog, een expressief portret.

Ze is een meester in de kleurenleer. Pas nadat Isabelle de geplaatste blokjes minutieus vanuit de hoogte bekeken heeft, worden ze vastgekleefd op plexiglas. Een portret maken van al gauw twintigduizend stukjes glas is een echt monnikenwerk dat ook technisch vakmanschap vereist.

Sinds 2015 wordt haar werk wereldwijd tentoongesteld: Frankrijk, Monaco, Hong Kong, Londen, Zuid-Afrika, Dubai, Nederland, Italië, New York,… En huizen haar stukken in prestigieuze collecties, zoals die van de koning van Marokko of van Lotus Bakeries. Onlangs kocht ook voetballer Kevin De Bruyne een prachtig portret van zijn vrouw Michèle.

Isabelle maakt unieke, intrigerende en expressieve portretten van hoofdzakelijk vrouwen. Het effect dat ze creëert is fenomenaal: glazen mozaïekjes smelten optisch samen tot een prachtig portret.

“Afstand schept schoonheid.”

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Ik heb interesse in Isabelle Scheltjens

3 + 3 = ?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.