• SARAH DANES JARRETT

SARAH DANES JARRETT

 (°1964, Verenigd Koninkrijk)

Samen met haar ouders emigreerde ze in 1966 naar Zimbabwe. In 1985 behaalde ze daar haar diploma als grafisch ontwerpster. Uiteindelijk volgde ze in 1988 een vriendje naar Zuid-Afrika, waar ze nog steeds woont en werkt, in Wynberg.

In 1998, wanneer ze moeder geworden was, stopte ze met grafisch design en in 2000 begon ze te schilderen. Ze beschouwt haar grote kleurrijke schilderijen als naturalistisch.

Eens ze het gezicht met een khoki (viltstift) op het doek geschetst heeft, gebruikt ze op haar borstels heldere en zelfs fluorescerende acrylverf in een soort geblokte stijl, en op het einde haalt ze haar tube witte verf boven. Een vlakke witte achtergrond maakt het definitieve kunstwerk netjes.

Wereldwijd wordt het werk van Sarah verzameld en tentoongesteld: Zwitserland, België, Ierland, Engeland, Amerika, Zweden, Oostenrijk, het Midden-Oosten, Afrika.

Haar heldere portretten zijn sterk, heerszuchtig en kleurrijk. Meestal hebben ze confronterende ogen. Ze schildert gezichten die een zekere attitude hebben. Haar werk hoeft geen boodschap uit te dragen en ze portretteert geen kinderen, omdat deze te zacht zijn en te weinig doorleefd. Agressieve verfborstelstreken, die zachte rondingen vormen, beelden meestal vrouwelijke kwetsbaarheid, tederheid, en bezielde ogen uit.

“IK GEBRUIK KLEUREN DIE GEEN ENKELE OVEREENKOMST MET DIE VAN HUID VERTONEN.”

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

This post is also available in: Engels