Piet Huysentruyt (º1962, Kortrijk), is een Belgische sterrenchef en kunstenaar.

Als gevierde sterrenchef in België en Frankrijk, tv-persoonlijkheid en uitgever van heel wat kookboeken, hoeft Piet Huysentruyt niet meer voorgesteld te worden. Wat velen echter niet weten, is dat Piet ook een beeldend kunstenaar is. In tegenstelling tot de vergankelijkheid van zijn kunstzinnige gerechten, vindt hij het interessant dat zijn schilderijen tastbaar blijven.

Ter ere van zijn 60ste verjaardag stelt The Boutique Gallery enkele van zijn schilderwerken tentoon, samen met foto’s die de belangrijkste momenten in zijn leven en carrière belichten. Piet 60 is de naam van deze exclusieve tentoonstelling, tussen 27 oktober en 13 november 2022.

De schilderijen van Piet zijn heel kleurrijk, expressief en passioneel. Ze ontstaan dan ook vanuit zijn passionele persoonlijkheid. In zijn schilderkunst kan hij al zijn emoties, indrukken, gevoelens en zelfs frustraties kwijt. Om gelukkig te zijn heeft Piet volledige creatieve vrijheid nodig.

Piet begon te schilderen in 1990, hij installeerde zijn atelier op een zolderkamertje boven zijn restaurant in Wortegem-Petegem. Om zich volledig te kunnen uitleven gebruikte hij vooral zeer grote doeken van 2 bij 3 meter. Terwijl de schilderijen uit zijn eerste periode (1990-1997) in Wortegem-Petegem, vooral dienden om zijn frustratie te kanaliseren, schildert hij vanaf 2017 in een tweede fase, in Zuid-Afrika, veel beheerster en met meer kennis van techniek. Voor Piet blijft schilderen een noodzaak, zijn streven naar absolute vrijheid.

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.