Mariela Garibay

(°1976, Lima) | Peru

Mariela studeerde teken- en beeldhouwkunst aan de universiteit van Peru (PUCP). En aan de universiteit van Barcelona behaalde ze een diploma stedelijke vormgeving. Ze gaf les aan de school voor schone kunsten in Ayacucho en aan PUCP.

In 1997 en 1999 won ze de Winternitzprijs en in 2005 behaalde ze de eerste plaats in een nationale tekenwedstrijd. In 2004 hield ze een eerste succesvolle solotentoonstelling, met werken in steen. In Peru kreeg ze verschillende staatsopdrachten. Ze creëert ook bronzen sculpturen. Verscheidene kunstgaleries in Europa en Zuid-Amerika presenteerden meermaals haar kunst.

Volgens Mariela is er veel geduld nodig om een beeldhouwwerk te maken: pas na vele uren denkwerk en meestal verschillende maanden, kan een tekening omgezet worden in een ‘matuur’ beeldhouwwerk.

Mariela Garibay maakt tedere, kinderlijke, babyachtige en mollige figuren. Ze zijn schattig en figuratief, maar niet realistisch. Met hun karakteristieke ronde vormen, zien ze er steeds eenvoudig, onschuldig en oprecht uit. Ze geven een blij moment weer en stralen positiviteit uit. Hun houding is speels. 

De aaibare en vrolijke sculpturen van Mariela Garibay beelden vaak een moment van sereen geluk uit. 

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

This post is also available in: Engels