Marck

(°1964, Zürich, Zwitserland)

Deze Zwitserse kunstenaar, klusser en muzikant, stelde voor het eerst tentoon in 1982. Hij ging in 1998 naar New York om een opleiding te volgen bij videokunstenaar GMDThree. In 2001 volgde hij de opleiding media designer en multimedia producer (SAE, NYC).

Marck fusioneert beeldhouwkunst met video-installaties op een verbluffende wijze. Zijn kunst wordt al jaren wereldwijd tentoongesteld, ook in musea, zoals het Museum of Fine Arts in Boston. Marck woont en werkt nog steeds in Zürich.

Vrouwen spelen de hoofdrol in zijn videosculpturen. Ze zitten ingebed in een metalen frame: een metafoor voor de grenzen waarmee vrouwen geconfronteerd worden in de maatschappij. Ze zoeken als het ware op gracieuze wijze een uitweg uit hun gevangenschap, schijnbaar zorgeloos, in een eindeloze cyclus.

Zijn originele Human Clock is fantastisch om te zien: de digitale cijfers worden gevormd door menselijke lichamen. De klok wordt verbonden met het internet en toont feilloos het uur.

Marck doorbreekt met zijn installaties het platte scherm van de video: zo kan er rook of vuur uit het metalen frame ontsnappen, waardoor de installatie nog meer deel lijkt uit te maken van de wereld van de toeschouwer. De tweedimensionaliteit komt tot leven.

“Briljante combinatie van technologie en artistieke expressie in videosculpturen.”

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.