Joël Moens de Hase (°1959) is een Belgische kunstenaar.

Joël is gediplomeerd Master of Business, maar volgde een artistieke opleiding aan La Grange des Champs in Eigenbrakel en aan de academie in Ukkel. Hij woont en werkt in Brussel. Joël Moens de Hase maakte voor het eerst fotomozaïeken in 2011, die al snel wereldwijd geapprecieerd werden.

De digitale kunst van Moens de Hase kan benoemd worden als een moderne versie van pixel art of van het pointillisme. Hij gebruikt hedendaagse instrumenten voor zijn kunst: internet, een computer, software en digitale fotografie.

Onze samenleving is extreem gedigitaliseerd en hyper-geconnecteerd. We worden iedere dag overspoeld met ontelbare afbeeldingen, waaronder vaak ook erotische. Dit wordt weergegeven door de duizenden fotootjes die vormgeven aan zijn werk. De kunstenaar wil verrassen, ontroeren en het sublieme creëren. Sterke, geëmancipeerde en sensuele vrouwen staan centraal in zijn werk.

Het mannelijke ‘verlangen naar’ en de vrouwelijke aantrekkingskracht zijn de essentie van zijn kunst. De manier waarop deze vrouwen (zonder gezichten) in slipjes geportretteerd worden, is een soort van nobele erotiek: het is niet provocerend, maar het laat ook niet onberoerd.

De kleine fotootjes die de achtergrond vormen, zorgen voor extra diepte en intensiteit voor de centrale afbeelding. Samen creëren ze een sensuele hoofdafbeelding: een vrouw of een bepaald aspect van een vrouw.   

“Mini fotomozaïekjes creëren een sensuele afbeelding van een vrouw.”

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Ik heb interesse in Joel Moens de Hase

5 + 2 = ?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.