• GUY LECLEF

GUY LECLEF

(°1962) is een Belgisch kunstenaar.

Aanvankelijk studeerde Guy Leclef gemmologie, of de leer van de edelstenen. Hij werkte ook als diamantslijper. Toch kwam hij in een heel andere wereld terecht: die van het papier, de grondstof van zijn kunstwerken. Verknipt papier, opgerold papier, dikke lagen, fijne repen, flinterdunne hoopjes, versnipperd papier, karton, kortom, in zijn collages gebruikt hij papier als verf. Leclef is een autodidact en hij kan terecht een papiervirtuoos genoemd worden.

Hij werkt in zijn atelier in Zoersel en geeft allerlei soorten papier een tweede leven. Zijn gerecycleerd papier kan glossy en felgekleurd zijn, soms zien we letters of Japanse karakters, dan weer gezichten; soms kleurt alles gewoon zwart-wit.

Hij maakt papiercollages of boekcomposities en soms hergebruikt hij papier of karton in een nieuw object. Plexiglas maakt zijn werk (on) toegankelijk.

Zijn naamloze werken zijn te vinden in collecties in binnen- en buitenland. Sinds 2004 werden ze al tentoongesteld in Canada, Frankrijk, Italië, Zuid-Afrika, Spanje, Nederland, New York …

In zijn collages gaat Guy op zoek naar het essentiële. Hij maakt een harmonisch geheel, ook qua kleuren. In zijn werk spelen essentie, gevoelens, materie en oorsprong een

grote rol. Hij laat ons allerlei structuren ontdekken en een dosis humor is nooit ver weg. Hij schept orde te midden van wanorde. Leclef houdt van eenvoud en minimalisme, toch tonen zijn werken ook reliëf. Er zit een zeker ritme in, maar ze zijn nooit monotoon.

DE SPEELSE VIRTUOSITEIT VAN PAPIEREN COMPOSITIES: POËTISCHE RECYCLAGE.

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

This post is also available in: Engels