• FRANK E HOLLYWOOD

FRANK E HOLLYWOOD

  (°1980, Utrecht) is een Nederlandse kunstenaar en mediafiguur.

Hij studeerde aan de Academie Sint-Joost. De artiest zocht al vroeg de grenzen op tussen vrije kunst en commercieel werk. Hij erkent dat er slechts een dunne lijn bestaat tussen commerciële kunst en de schone kunsten. En net hierop richt hij zijn aandacht. Hij is beroemd dankzij zijn schilderijen, maar ook door zijn inventieve ‘maatwerk’ voor bijvoorbeeld designerkledij of meubilair.

De kunstenaar gebruikt mixed media: waaronder collages, cartoons, graffiti, fotomontages,… Zijn olie op doek schilderijen en prints in HD-finish op aluminium zijn prachtig.

Frank E Hollywood exposeerde al dikwijls internationaal: Londen, New York, Karlsruhe, Denemarken,…

De visuele esthetica van de vrouwelijke vorm is zijn belangrijkste onderwerp. Vaak hebben zijn doeken iets verleidelijks. Zijn hyperrealistische schilderijen van bekende Nederlandse vrouwen, zijn geïnspireerd op de Gouden Eeuw, maar de eigentijdse luxe-elementen (handtassen, champagneflessen, etc.) verraden de satirische blik van de kunstenaar op de consumptiemaatschappij. In zijn kunst put hij uit onze collectieve visuele geschiedenis om een modern en uniek beeld te creëren.

“MIJN SCHILDERIJEN ZIJN ALTIJD MEER DAN JE ZIET. KUNST HEEFT DIEPERE LAGEN EN DOOR DIE LAGEN KRIJGT ZE PAS BETEKENIS. DÁT IS DE KUNST. HET IS DE VERTALING VAN EEN GEDACHTE NAAR BEELD.”

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.