Carol Cauldwell 

(°1968Germiston, Zuid-Afrika), is een Zuid-Afrikaanse kunstenares. 

Ze groeide samen met een identieke tweelingszus en de rest van haar gezin op in het mooie MagaliesburgHet was haar vader die haar de liefde voor de kunst meegaf. Reeds op jonge leeftijd geraakte ze gefascineerd door kunst in 3D en verzon ze allerlei sculpturen in haar hoofd. Carol studeerde in Johannesburg aan de School of Art, Ballet, Drama and Music. Ze koos er eerst voor muziek (een invloed die te zien is in haar later werk), maar schakelde al snel over naar de richting kunst. 

Met haar diploma in keramiek van WITS Technicon, begon ze een succesvol pottenbakkersatelier in Magaliesburg, dat uitgroeide tot een heuse fabriek in Modderfontein. Na 2000, en via een omweg langs Byzantijnse schilderkunst en houtbewerkingherontdekte ze de fluïditeit van haar geliefde klei. Zo begon ze uiteindelijk pas in 2011 bronzen beeldhouwwerken te maken.  

Ze wil feel-good kunst maken, die mensen aan het lachen brengt en al wat goed is in de wereld accentueert. Er zit ook altijd een soort nostalgie in haar werk, die mensen terugbrengt naar hun kindertijd. Haar wereld is sprookjesachtig en bevolkt met o.a. grappige en speelse konijnen en kikkers. 

Carol hecht veel belang aan een mooie patine en haar sculpturen moeten er goed uitzien langs alle kanten.  

Ik ben het gelukkigst als ik klei in mijn handen kan voelen.’ 

Iets gezien dat je leuk vindt?

Contacteer ons voor meer info
of maak een afspraak om langs te komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.